21 Ağustos 2010 Cumartesi

Beşiktaş: 0- İBB: 2


Maçı izlemedim, ahkam kesmem doğru olmaz bu yüzden ama bu sene yine büyüklerin işi zor görünüyor. Daum'un şampiyonluğu son maçta verdiği ilk sezon olan 05-06dan beri büyük puanlar alamıyordu üç büyükler. O sezon yanılmıyorsam, Galatasaray 83 puanla şampiyon olmuş Fenerbahçe ise 81 ile ikincilikle yetinmek zorunda kalmıştı. Oysa ondan sonraki sezonlarda böyle bir puan alabilse güle oynaya şampiyon olurdu.


Bu puan düşünün en büyük nedenlerinden biri Anadolu'nun yavaş yavaş kendine gelmesiydi. Zaten başta birer ikişer puan almaya başlayan takımlar zamanla şampiyonluk demeye başlar oldu ki önce iki sezon üst üste Sivas tepeyi epey zorladı ve sonra geçen sezon Bursa büyüklerin sıkıntılı sezonunu çok iyi kullanarak şampiyonluğa ulaştı. Bu durumda yıllardır üzerinde ölü toprağı olan Gençlerbirliği, Gaziantepspor gibi takımların ve birkaç sezondur başaltı takım olarak anılan Eskişehirspor ve Kayserispor'un iştahını kabarttı.
İstanbul BB gerek taraftar desteği olarak, gerek kadro kalitesi olarak hiçbir zaman bu kadar yukarıyı hedefleyecek bir takım olamadı ama Abdullah Avcı istikrarıyla ligin zor takımlarından biri oldu her zaman. 08-09 sezonunda Sivas'ı şampiyonluktan etmişlerdi, geçtiğimiz sezon da Bursa'ya çelme taktılar ama Bursa düşmedi.
Bu şartlar altında bakıldığında Queresma ve Guti ile Avrupa'da dahi ses getiren transferlere imza atan, Necip ve Cenk gibi genç yetenekleriyle geleceğe de yatırım yapan Beşiktaş bu sezon en ciddi resmi maçına çıktı. Açıkcası ben yine kazanacaklarını düşünüyordum, Buca maçında etkilyici bir oyun sergiyelememişlerdi hatta Q7 çok top ezmişti, yine de o kadar bireysel yetenekle kötü oynadığın maçları da kazanabilirsin. Yıllardır Fenerbahçe'den biliyorum bunu.
Bu sezon yine 70 puan civarında bir şampiyonluk barajı olacak gibi duruyor. Geçen hafta Galatasaray'ın rezil futbolu (Haklarını yemeyim Ceyhun ve Mehmet Yıldız'ın güzel oyunlarının da etkisi vardı) sonucu gelen mağlubiyeti, bugün Beşiktaş'ın yenilgisi gösterdi ki büyükler ligi silip süpürebilecekmiş gibi görünmüyor. Fenerbahçe de pek güven vermiyor bu sezon, Anadolu'dan bir şampiyon daha görürsek yahut Bursa yeniden mutlu sona ulaşırsa şaşırmamak gerek derim ben.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder